• 0342 317 2258

Akademik takvimde yazıldığı üzere ders kayıtları 23-27 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacaktır. Ders kayıtları esnasında bölüm derslerinin yanı sıra pedagojik formasyon dersleri de seçilecektir. Söz konusu dersler seçmeli olup kredi yükünden sayılmayacak ve sadece almak isteyen öğrenciler tarafından seçilecektir. Bu derslerin seçimi aşağıdaki hususlara göre yapılacaktır:

 

1) 2. sınıfa geçenler PDF501 Eğitime Giriş ve PDF503 Eğitim Psikolojisi derslerini seçecektir.

2) 3. sınıfa geçenler PDF505 Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ile PDF507 Öğretim Teknolojileri derslerini seçecektir.

3) 4. sınıfa geçenler PDF505 Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme ile PDF507 Öğretim Teknolojileri derslerini seçecektir.

 

Önemli notlar:

i) 3. sınıfa geçip daha önce hiç  pedagojik formasyon dersi almayan öğrenciler 1. ve 2. maddede yer alan derslerin hepsini seçecektir.

ii) 4. sınıfa geçip daha önce hiç  pedagojik formasyon dersi almayan öğrenciler 1., 2. ve 3. maddede yer alan derslerin hepsini seçecektir.

iii) Bölümümüze yatay geçişle gelen öğrenciler bulundukları sınıfı dikkate alıp ders seçimini yukarıda kendi sınıflarına uyan maddeye göre yapacaklardır. 

iv) Bölümümüze YKS ile yerleşip daha önce üniversite eğitimi almış olan öğrenciler ders saydırmalarını yaptıktan sonra kaçıncı sınıftan başlayacaklarsa (saydırılan her 60 AKTS'de bir sınıf atlatılır) ders seçimini yukarıda kendi sınıflarına uyan maddeye göre yapacaklardır.

v) Pedagojik formasyon derslerinin bazılarını almaya başlayıp daha sonra almaktan vazgeçen öğrenciler seçmiş oldukları pedagojik formasyon derslerini başarmak zorundadır. Bu derslerden başarısız olunması durumunda öğrenci mezun olamayacaktır.